O 3F Bikini kalendarima
– 3F Bikini kalendari se rade tradicionalno uvek u prirodi, često na Dunavu i lepim prirodnim rezervatima u Srbiji. Najčešće se fotografiše u Vojvodini, u okolini Novog Sada i Bačke Palanke – u mestu Mladenovo… Biramo lepa mesta na Dunavu i pored reke kao što su lepe plaže, ostrva… fotografišemo sve one detalje gde se vidi priroda, lepote koje mi imamo i naravno naše modele kao glavni kadar, koje treba da izgledaju upravo po našim kriterijumima što ćemo pojasniti dalje u nastavku teksta i da ta kompozicija odlikuje našu jedinstvenost po čemu smo prepoznatljivi. Uvek nam je potrebno 12 modela, ali mi često izaberemo još 2-3 rezervne devojke u slučaju da neka od top 12 ne može iz opravdanih razloga da se pojavi na fotografisanju. Fotografisanje se radi ceo dan i često fotografišemo 2 ili 3 devojke po danu. Iz dana u dan nastavljamo fotografisanje dok ne obavimo posao. Ponekad se može odložiti fotografisanje u slučaju kiše, vremenskih nepogoda i slično… U toku fotografisanja pravimo i dosta pauza, tako da fotografisanje ni jednoj devojci nije bilo naporno, već izuzetno zabavno. Koja devojka dobije tu čast da se fotografiše za 3F kalendar to ostaje u sećanju i ne zaboravlja se! Mi 5 do 7 dana ranije, nakon završetka kampanje, uvek obavljamo listing devojaka koje su ušle u uži krug- kako bi svaka devojka mogla lepo da se organizuje kada i gde treba da dodje.
   
Glavni cilj?
Glavni cilj ove kampanje i celog velikog fotografisanja je da se kroz kasting upoznamo. Ukoliko devojke žele da se bave sportom – fitnesom (kategorija fitness model)  a mi pomoću naših psiho testova utvrdimo koje su za 3F Bikini modele (devojke koje treniraju i hrane se po našim programima), one posle izvesnog vremena počinju da se takmiče, nastupaju na scenama i stvaruju zapažane rezultate i tako dobijaju veću mogućnost angažovanja za posao i u Srbiji i u Svetu. Takmičenja se prvo odigravaju kod nas, pa se najupornije i najbolje gradjene devojke na ženstven način plasiraju na jačim internacionalnim takmičenjima, gde mogu postati internacionalni fitnes modeli! Na taj način u raznim drugim državama naše devojke će predstavljati našu zemlju ispred 3F tima i time će se tretirati za svoju stipendiju iz budžeta za sport u opštinama kojima pripadaju, jer će se tretirati i kao sportiskinje. Drugi glavni cilj je prodaja fotografija za kalendare koje će biti plasirane po celom Svetu. Od prodatih kalendara modelu pripada zarada od 30% a agenciji od 70%. Ukoliko model ima predlog ili kompaniju kojoj bi se prodale fotografije za kalendar ili kompletno izdizajniran kalendar – onda se modelu diže procenat sa 30% na 50% od ukupne zarade, kada se odbiju realni troškovi. Prodaja fotografija za kalendar je delotvornija kada model ima referencu uspeha, tj. jako ime. To se postiže koristeći 3F program i slušajući uputstva za način napredovanja i odvijanje marketing plana. Kada model dobije izgled tela koji je visoko kotiran na internacionalnom nivou, taj model je često i brže zapažen jer ima nesvakidašnji izgled. Zbog toga lakše je prodati takve fotografije, pa zato te fotografije imaju i veću cenu. Poznate ličnosti uvek bolje prolaze nego one osobe koje su anonimne i nisu uspele u toj sferi. Nama zapravo, ne trebaju gotove poznate osobe – modeli, već mi stvaramo poznate i uspešne osobe, kao i lepo oblikovane osobe na prirodan i zdrav način. Tim devojkama se šire automatski i razna druga vrata, a ne samo za kalendare što je upravo i jak interes 3F-a.
Šta ako ne želim da se nabildujem?
– Ni mi ne želimo da se nabildujete, niti nam je to u cilju. Mi stvaramo prirodan i ženstven izgled bez muškobanjaste mišićavosti itd, već se to sve radi u skladu sa Vašim ambicijama i našim standardima. Takodje, važno je reći da se Vi ne možete nabildovati sve i da hoćete, jer nabildovane žene koriste sredstva na hemijskoj bazi koje Vi naravno nećete koristiti a i mi smo protiv toga!!! Zato nema potrebe za bojaznost da ćete se nabildovati. Vi samo možete očekivati lep izgled koji bi i sami poželeli.
A koji su to vaši kriterijumi?
– Potrebno je da imate lepu gradju – muskulaturu… Da imate sitna kolena, lepu proporciju kukova i ramena, i to bez obzira na trenutnu fizičku formu (misli se na trenutni procenat masnog tkiva). Mi svakako popravljamo Vaš trenutni izgled na još bolji, dok ne usavršimo telo do te mere da možete da pobedjujete i stanete rame uz rame sa najlepše gradjenim devojkama na Svetu. Iako trenutno Vama to izgleda možda nemoguće. Zapamtite, uz 3F je to moguće i jednostavno je! Potrebno je da postignemo skladnost tela, da se istaknu ženski oblici, ne sme da bude žensko definisano tj. ne sme da ima reljefnost mišića, već blago zaobljenu muskulaturu, a trbušnjaci treba da se lepo naziru, a ne da budu oštri i duboki trbušnjaci kao kod bodibildera. Ovde možete da vidite, recimo, tipove devojaka pa ćete bolje razumeti o čemu pričamo! SLIKA
Za koliko vi prodajete fotografije, da bih znala da ocenim koliko mogu ja da zaradim?
– Fotografija se prodaje za nekoliko dolara, ali ta ista fotografija može da se skine sa prodajnog sajta bezbroj puta. Ukoliko je ta fotografija: odlično uradjena, ukoliko je osoba fotogenična i ima lepo telo, dobro poziranje, zatim malu dozu seksipilnosti i energije da pleni poglede posmatrača ili kupaca, ta fotografija ili fotografije imaju veliku predispoziciju da se prodaju mnogo puta i otud raste i obostrana zarada. Postoji varijanta i da se jedna fotografija proda za 500€, kao i jedan kalendar sa 12 fotografija – ukupno za 6000€. Ali onda se potpisuje ugovor da samo taj kupac ima te fotografije i te fotografije ne smeju da se prodaju na drugim mestima. Zato se potrudite da dobro pozirate, pa ćete imati još toliko dobrih fotografija i imaćete više mogućnosti za prodaju kalendara i zaradu. Iz tog razloga fotografišemo preko 100 puta jednog modela, da bi od svih tih fotografija dobili bar 20 odličnih.
A šta ako se desi da osoba ne uspe da ispozira tako dobro pa nema čak ni 12 fotografija?
-Onda se samim tim mogućnosti zarade i prodaje umanjuju, što opet ne mora da znači. Ali ukoliko devojka bude imala sreće, onda tu svakako neće biti zastoja. Naravno, ako devojka uspe da izvuče 12 fotografija onda ona može da ima i lični – svoj kalendar sa svojih 12 fotografija, što takodje uvećava mogućnost zarade. Pošto mi započinjemo rad sa nekim ko nije profesionalac i od koga želimo da napravimo profesionalnog modela (ako osoba želi), onda  ne očekujemo da osoba mora da ispuni maksimalnost od fotošutinga. Mi idemo na minimalan, realan broj fotografija a to je jedna najfotografija koja ide od svih 12 modela da bi se načinio jedan odličan kalendar. Postajaće i mogućnost da i Vi sami prodajete svoj kalendar koja ima 12 fotografija ili taj mešoviti. Mi takodje, planiramo da o svom trošku odštampamo kalendare i da lično prodajemo preko sajta. Trudićemo se na sve načine da to i ostvarimo!
A šta ako se ne prodaju kalendari?
– Postoji i ta mogućnost kao kod svih u poslu. To može da se desi – neka devojka super prodje, a opet druga ne. To ne možemo da predvidimo, ali nećemo ni da razmišljamo negativno! U najgorem slučaju, Vi ćete dobiti nekoliko profesionalnih fotografija besplatno, a ostatak ako budete želele da imate za uspomenu, lako ćemo se dogovoriti. Obično, osobe  koje nastave saradnju sa nama i počnu sa treninzima i ishranom, pokažu se kao kvalitetni saradnici, onda njima i poklonimo sve fotografije (pre ili kasnije- u zavisnosti od našeg slobodnog vremena), jer se te sve fotografije obradjuju, pa zahteva dodatno vreme i rad na tome. Mi te iste fotografije koristimo za reklamu modela koji je na fotografijama. Te iste fotografije mogu se prodavati za bilborde i u vidu raznih reklama…
Da li imam plaćen taj dan za fotografisanje ili mi nešto plaćamo? Kako to funkcioniše?
-Zarada se dobija po prodaji kalendara ili slika, ne dobija se zarada unapred u ovom slučaju saradnje. Vi plaćate kotizaciju, tj. članstvo i time konkurišete za uži izbor.
Koliko devojaka ulazi u uži krug?
– U uži krug ulazi od 15 do 20 devojaka od kojih 7 treba da ispadne – jer primamo 12 + 3 rezervne.
Da li će postojati tu neke kategorije i da li devojke koje ne prodju mogu da očekuju bilo kakav drugi vid saradnje sa agencijom ili su time završile prijavu?
-Ipak ćemo staviti kategorije. One koje udju u top 12, biće namenjene za sve moguće za šta se ukaže prilika za saradnju (pored ovog za kalendare),  a osobe koje ne prodju, one će dobiti šansu da treniraju i hrane se zdravo po našem 3F programu ( postanu naši članovi), pa kada se pokažu da su prošle sve faze napretka, da su napredovale i bile ažurne, onda će te devojke dobiti razne privilegije kod nas i samim tim kroz atraktivan izgled će dobijati i ponude za saradnje koje ne možemo unapred predvideti. Ali uglavnom saradjujemo sa sportskom opremom, za odeću, obuću, kozmetiku, fitness centre, fitness opremu itd.
A ako moja drugarica i ja ne prodjemo u top 12 i upišemo se kod vas i sve radimo kako predlažete, da li se i mi možemo takmičiti pošto nam se to čini zanimljivim a i želimo to?
-Apsolutno, to nam je i cilj! Biće nam drago da dodjete do tog nivoa, a za to Vam treba od 3 do 6 meseci rada… za nekog manje , a za nekog malo više. Što opet, zavisi od Vaše trenutne forme i procenta masnog tkiva, genetike itd.
A šta za one devojke koje prodju u top 12, a ne žele da se bave 3F-om?
– Onda one urade fotografisanje za kalendar, dobiju novac od prodatih kalendara i to je to. Nisu obavezne da se takmiče i spremaju. A bilo bi onda na njihovu štetu, jer bi mogle dosta toga da dobiju, uspeju i da im se otvore razna vrata. Samim tim što su u top 12 govori da imaju 100% predispoziciju da budu deo fitnes sveta, pa je šteta ne pokušati… Ali to ostavljamo modelima da odluče, koje će se već unapred izjasniti kada popune upitnike i na ličnom sastanku.
Koje poze će biti potrebne da se nauče, u čemu se fotografiše, ko to nabavlja?
– Ovde na našoj stranici imate i video snimke kako to izgleda, možete kucati na you tube-u poziranje bikini modela pa ćete i same moći da vežbate i vidite šta je važno. Slikanje će biti u dvodelnom ili jednodelnom bikiniju po Vašem ukusu. Ako ste neodlučni zbog kombinacije, jednostavno se uslikajte i pošaljite na WhatsApp-u 0652320866 ili na e-mail 3fslavkozec@gmail.com i mi ćemo Vam pomoći u izboru. Devojke koje nam se dopadanu zbog dobrog poziranja, verovatno ćemo angažovati za još neka fotografisanja, što ćemo im reći lično na fotošutingu.
Gde će se fotografisati ove godine?
– Ovaj put fotografisanje će se obaviti u Mladenovu na Dunavu.
Ako se fotografiše ceo dan, šta da rade one devojke koje nemaju prevoz za nazad?
– Potrebno je da svaka primljena devojka za fotografisanje napiše svoj red vožnje do nas i od nas, kako bi njoj/njima mogli izaći u susret. Ukoliko stvarno nema prevoza za nazad ili ne stignemo da završimo fotografisanje do tog prevoza, onda ćemo modelu obezbediti smeštaj i ta osoba ne treba da brine.
Vidimo da ste pravili 3F žurke. Jel to važi samo za top 12 ili…?
– Žurke su obavezne tj. jedna žurka, gde ćemo izglasati top 12 i tu će biti pozvane sve učesnice da zajedno proslavimo. Obezbedićemo Vam besplatan ulaz u diskoteku, besplatne koktele za modele i oko ponoći ćemo najaviti koje su pobedile. Tu će biti dosta medija, novinara, poznatih ličnosti i sponzora, potencijalnih saradnika, vlasnika raznih kompanija itd. Žurku planiramo u nekom od noćnih klubova u Novom Sadu.
Recite nam na kraju, kako idu ti osnovni koraci za postupnost prijave i svega od A do Š?

1. Da se informišete i pročitate sve detalje koje smo Vam već napisali (ako je potrebno, možete zvati i lično na broj 0652320866 ali samo ukoliko ste sve informacije pročitale)

2. Nakon toga ide popunjavanje upitnika i šalju se 3-4 fotografije tačno onako kako je opisano u upitniku. Mi Vam javljamo da li ste se uspešno prijavile, da ne brinete.

3. Devojke koje prodju u uži krug one plaćaju kotizaciju i time znamo da će zagarantovano doći na kasting zbog čega smo i uveli kotizacije, da se ne remeti proces rada.

4. Devojke koje ne prodju u uži krug, dobiće odgovor da nisu prošle. Dakle, plaćaju kotizaciju samo one osobe koje su sigurno prošle u uži krug!

5. Sa svakom devojkom ćemo popričati lično putem telefona i dati im informacije i sve te iste i pismenim putem obavestiti kako se ne bi nešto zapostavilo.

6. Osobe dobijaju svoj redni broj i tačnu satnicu kada i gde se vrši kasting.

7. Ako neka devojka kasni zbog problema u saobraćaju, potrebno je da se obavezno na vreme najavi da će kasniti. Tolerancija je 30 minuta.

8. Ukoliko se desi da devojka mora da odustane potrebno je takodje, da javi da neće moći da dodje. Novac joj se ne vraća, ali ta osoba stiče pravo da dodje na 3F žurku kao naš gost i stiče pravo da sledeće godine ne plati upis tj. kotizaciju za kalendar.

9. Uplate se izvršavaju na tekući račun, koji dobijaju samo osobe koje udju u uži krug. Ukoliko se uplaćuje iznos odjednom cena će iznositi simbolično 25€ a ukoliko se uplaćuje iz dva puta prvi put polovinu na tekući račun i drugi put na samom dolasku na kasting cena će biti skuplja za 5€, a to znači da se prva rata uplaćuje 15€ a druga na samom dolasku 15€ ,

Devojka je dužna da sačuva primerak uplatnice i ponese ga sa sobom na kasting. Devojka je u obavezi da javi da je uplatila kotizaciju tog momenta nakon uplate i putem sms poruke napiše da je izvršila uplatu.

10. Kada počne kasting sačinjavaće ga:

– Lični razgovor sa Miljanom i Slavkom

-Fotografisanje 5-10 osnovnih fotografija u Vašem kupaćem kostimu, koji ste namenili ili izabrali. U slučaju da prodjete u top 12, slikate se u njemu za kalendare.

-Slikanje ide kako smo rekli po rednim brojevima.

– Nakon fotografisanja dobijate informacije kada će se i gde održati proglašenje za top 12 devojaka.

11. Sledeći korak je žurka, gde ćemo proglasiti finalistkinje, dodeliti im nagrade i priznaja, i tada će svaka devojka dobiti (putem sms poruke) link sa instrukcijama za veliko fotografisanje za 3F kalendar.

Leave a Reply