Sve je započelo u novembru 2013 godine kada mi je jednog dana prosto sinula ideja da krenem na dijetu.

Ranije sam pre par puta otpočinjao dijete i bilo je uspeha, skinuo bih 10-15kg, ali bi se to opet vratilo, jer  sam vremenom gubio motivaciju u tom pogledu.

Za to vreme od novembra do sredine marta sam skinuo 12kg, pri čemu sam iz ishrane izbacio hleb i testenine, slatko i grickalice, sokove i večeru. Posle 20h  nastojaću da ne pijem razne preparate za mršavljenje i ostalo.

Koristio sam neku moju dijetu koja je bila kombinacije Etkinosnove (preoteinske) dijete + jedan mali deo ugljenih hidrata koji sam nadoknadjivao voćem svakodnevno.

Zatim krećem u teretanu pri čemu koristim istu ishranu i tako narednih mesec dana do sredine aprila kada shvatam da bi mi bilo bolje i brže, tj. efikasnije da kontaktiram mog ujaka Slavka Zeca, koji je profesionalac u ovoj sferi posla.

Gledajuću njegov sajt vidio sam da je Slavko uspeo da za 6 meseci skine stomak, dosta kilograma i dovede svoju liniju do željene težine i pobedi čak na prvenstvu Sveta u fitnessu gde se ocenjuje izgled tela, a posle vremenom vežbanjem i oblikujući svoje telo do prefekcije, shvatio sam što ne bih probao i ja. Vredi probati!!!

Gledajući Slavkove slike shvatio sam da je bitno samo biti uporan i istrajan u svemu i sve se može što se naumi.

Kontaktirajući Slavka on mi je poslao program ishrane i vežbi za gubljenje težine i zatezanje tela i već u početku sam vidio da sam za prvih mesec dana skinuo 6kg.

Za evo ukupno od sredine aprila do kraja avgusta po Slavkovom sistemu sam skinuo 33kg, za 4,5 meseca+12kg po mojoj dijeti tako da ukupno 45kg.
Sa 135kg na 90kg.

Sa mojom „bivšom“ težinom sam se osećao mnogo loše i nezadovojnije izgledom svog tela, brzo sam se zamarao, imao sam manju kondiciju, više sam bio umoran i bezvoljan, jednom rečju – trom. Sada se osećam lakim kao pero. Pogotovo zbog ishrane koja je tako kombinovana da podmiri sve dnevne potrebe čoveka u svakom pogledaju, sada se osećam mnogo bolje, raspoloženije, vitkije, imam više samopouzdanje u sebe u pogledu mog izgleda. Kondicija mi se mnogo povećala!!!

U početku je naravno bilo teško, što kontam da je svima. Nema mesa, slatkog i svih ostalih „lepih“ namirnica, nema hleba, prvih 3-4 dana jedete vi sve to al’ to nije to kao kad je hleb tu… ali bitno je samo prebroditi tih prvih par dana dok se organizam privikne na taj režim ishrane i smanji osećaj gladi, koji je u početku dosta jak, a vremenom se apetit dosta smanji. Tako da me sada zadovolji obrok od 200g .

Bitno je samo da se smanji volumen želuca i sve će bit ok. Ali sve se može kad se hoće!
Bilo je par puta situacija kada sam bio u nedoumici da l’  da odustanem ili ne? Rekao sam sebi, sad ili nikad!!!
Nema više povratka na staro. Primetićete kao i većina koji idu u teretanu pa mere svoju težinu da će vam težina nekada ustagnirati tj. ostaće ista par dana ali ćete onda za nekoliko dana opet za 1-2 dana izgubiti 2-3 kg k’o od šale.

Uvek se vodite parolom, nije on/ona ništa bolji/lja od mene samo treba biti uporan. Rad, red i disciplina i sve se može! Verujte, ja sam vam primer za to, a pogotovo moj ujak Slavko!!!

Nikad nisam pogrešio što sam uložio u zdravu ishranu i zdrav način života i svima bih bratski savetovao koji su imali problem kao i ja, da pokušaju. Iskreno, ova ishrana je mnogo jeftinija nego naša dnevna ishrana koja podrazumeva meso, suhomesnate proizvode, slatko i ostalo.

Sada povremeno kupim neki keks, slatkiš, sladoled čisto da me mine želja za slatkim, ali to jednom nedeljno, čisto da napunim rezerve.

Svima savetujem da se pridržavaju ishrane i redosleda vežbi koje vam Slavko propiše i vidićete da ima efekta, meni su se ljudi divili u teretani gde idem kako sam za kratko vreme izgubio stomak i toliko kilograma.

Planiram još da skinem 10kgi tu bih stao, taman u odnosu na visinu.
3F program je najbolji program, a ja sam se uverio u to!

Leave a Reply