Sve češće i češće čujemo oko sebe kako ljudi iznenada umiru od raka bilo koje vrste, infarkta, šloga ili iz nepoznatog razloga. Uzroci ovih bolesti i iznenadne smrti su brojni, ali jedan od tih razloga o kojem mi apsolutno ne razmišljamo je HRANA. Verujemo da 90% vas nema pojma o tome šta je genetski modifikovana hrana ili „GMO“ – genetski modifikovani organizmi, šta mi to jedemo i kakve posledice na ljudski organizam ostavljaju namirnice koje su „lepe za oko“, a pri tom još i jeftine. Pa, hajde razmislite malo… Kako je moguće da jabuka bude idealno crvena i sjajna, žumanca jaja potpuno jednakih prečnika, krastavac idealno prav i prelepe svetlo zelene boje?! Evo primer kako izgleda zdrava jabuka i kako izgleda apsolutno nezdrava jabuka. Moramo da vam skrenemo pažnju na glavni kriterijum prilikom odabira ove voćke: ako je jabuka savršeno obla, sjajna, bez ikakve „greške“ na sebi, verujte da je u pitanju prskanje kojekakvim otrovima.  Jedino pravo merilo zdrave jabuke je mala paučina koju možete uočiti oko jabučne peteljke. Ako jabuka ima bar malo paučine, budite sigurni da jedete pravu stvar. Osim toga, jabuka koja je nepravilnog oblika, koja ima pegice po sebi, pa čak i ako je crvljiva, budite sigurni da je potpuno zdrava. Evo primera kako to izgleda, a 3F tim će se pobrinuti da vam od sada rečima i slikom ukazuje na ono što je preporučljivo za vaš organizam:
Kod nas, ni do dan danas, nismo videli niti jednu emisiju na malim ekranima koja obrađuje temu o GMO i njenu veliku štetnost, opasnost i pogubnost po zravlje ljudi i čitavog čovečanstva, ako se uvede u lanac ishrane. Pa se i ovde proturalo da to nije štetno po zdravlje ljudi, isto kao i u Hrvatskoj, ali se tamo ipak neko i potrudio da obradi i drugu stranu medalje- sve opasnosti i rizike primene GMO sa nesagledivim posledicama po čoveka koji je na rubu samouništenja ako u ishrani uvede genetski modifikovanu hranu…!
Umesto da se GMO hrana prvo ispita na životinjama pre nego što se pusti u lanac ishrane čoveka, ona se pušta na svetska tržišta koja su sada preplavljena genetski modifiikovanom hranom, a da se ljudi i ne pitaju za to, što zapravo govori da korporativni moćnici u svojoj nezajažljivoj i bolesnoj želji za profitom koriste čoveka kao pokusnog kunića!
Eksperimenti rađeni na pacovima utvrdili su da su pacovi koji su dobijali genetski modifiikovani paradajz pokazivali poremećaj i retardaciju u razvoju u odnosu na pacove koji su jeli prirodni paradajz, sa istim hranljivim sastojcima i proteinima kao i GMO paradajz.
Retardacija i poremećaj kod pacova koji su jeli genetski modificirani paradajz ogledao se u tome da su im creva rasla mnogo brže, bubrezi i jetra bili su oštećeni, veličina im je bila manja, mozak im se nije pravilno razvijao. Imali su mnogo sporiji imunološki sistem koji je sporije reagovao na preteće stimulanse iz okoline, nego pacovi koji su jeli genetski nemodifiikovanu hranu. Imali su i razna krvarenja unutrašnjih organa…
Ne dozvolimo da se i nama uskoro ovakve stvari počnu dešavati!
WWW.3F.RS

 

Leave a Reply