Za pripremu sosa potrebno je:

  •  crni luk
  • beli luk
  • peršun list
  • celerov list
  • biber
  • slatka i ljuta mlevena paprika
  • so
  • šampinjoni
  •  tečni paradajz sok

Priprema: Sve dinstati dok luk (crni luk može biti u većoj količini) i šampinjoni ne omekšaju. Doliti paradajz sok i začiniti dok ne dobijete željeni ukus.

Za paprike je potrebno:

  • suve crvene paprike
  • grašak
  • brokoli
  • malo griza ili gustina
  • so
  • biber
  • ljuta paprika
  • vrlo malo belog i crnog luka

Priprema: U blender staviti sve sem paprike. Količina brokolija i graška je 1:1. Paprike za to vreme treba potopiti u vodu, zatim izblenderisati sastojke i dobijenom smešom napuniti paprike. Zadnji deo paprike zatvoriti celim šampinjonom odgovarajuće dimenzije koliki je i otvor paprike. Kada sos bude gotov, napunjene paprike staviti da se krčkaju u sosu od paradajza 15 min na laganoj vatri. PRIJATNO!!!

WWW.3F.RS

Leave a Reply